Abonohu dhe
perfito nga
ofertat

Thaçi paguan mbi gjysmë milioni euro për një takim me Trumpin

Albapoli
Albapoli - 7 qershor 2018, 20:50

517 mijë e 198 euro e 56 cent para të buxhetit të shtetit, në janar të këtij viti, presidenca i kishte ndarë për një kompani lobuese amerikane, e afërt me presidentin Donald Trump.

Në kontratën me kompaninë “Ballard Partners” thuhet se ky gjysmë milioni ishte ndarë për shërbime të konsulencës, për nevojat e Zyrës së Presidentit, raporton KTV.

Por jorastësisht presidenti Thaçi ka zgjedhur pikërisht këtë kompani. Marrë parasysh afërsinë e drejtuesve të kompanisë me zyrën e presidentit Trump, Thaçi ka synuar realizimin e një takimi me presidentin amerikan.

Këtë e ka bërë publike vetë udhëheqësi i kësaj kompanie, Brian Ballard.

Në dokumentin e lëshuar nga Departamenti i Drejtësisë së kësaj kompanie, thuhet se Ballard është takuar më 20 prill në Mar-A-Lago me Presidentin Trump, të cilit ia ka bartur kërkesën e Ambasadores së Kosovës në Washington, për mundësimin e realizimit të një takimi me presidentin Hashim Thaçi.

Ndarja e miliona eurove nga presidenti Thaçi, fillimisht për autobiografinë e tash për këtë synim, shihet si keqpërdorim i parasë publike në përpjeke për rregullimin e imazhit të tij.

Deputeti i Kuvendit nga Partia Socialdemokrate, Faton Topalli, thotë se presidenti në vazhdimësi ka abuzuar me paranë publike.

Ndërkaq, deputeti i Alternativës, Ilir Deda, thotë se çdo herë nga secila parti janë ngritur dyshime mbi atë se si po shpenzohet paraja e taksapaguesve në emër të lobimit.

Por krejt këto dyshime pritet t’i vërtetojë komisioni hetimor i themeluar nga Kuvendi.

Marrë nga KohaNet